Soul drinken

Soul

Soul is bedoeld om elke dag gedronken te worden, daarom zitten er 30 stuks in uw maandelijkse verpakking. Soul geeft u de dagelijkse hoeveelheid mineralen, vitamines en essentiele vetzuren die uw lichaam nodig heeft (zie Orac score en voedingsstoffen).

ORAC waarden

Chardonnay druivenpittenChardonnay druivenpitten hebben grote ontstekingsremmende voordelen en dragen bij aan een optimaal lichaamsgewicht en een stralende huidskleur. Druivenpitten bevatten hoge concentraties aan Vitamine E, flavonoiden, linolzuur en OPC’s (Oligomere Proaanthocyanide Complexen). OPC is een stof die onder meer voor een goede conditie van de bloedvaten zorgt. Druivenpitten bevatten 95% OPC’s, meer dan enig ander antioxidant extract.

Proanthocyaniden zijn bijzonder waardevol voor de gezondheid van de hersenen en cognitieve functies.

Druiven worden al duizenden jaren geroemd voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Modern onderzoek toont vooral aan dat druiven(pitten) bijzonder rijk zijn aan anti-oxidanten, die vrije radicalen bestrijden. Wetenschappers geloven dat vrije radicalen bijdragen aan het verouderingsproces en de ontwikkeling van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten en kanker.

Volgens verscheidene wetenschappelijke studies kunnen Chardonnay druivenpitten uw cholesterolniveau flink verlagen en buikvet verminderen. Daarnaast blijken druivenpitten bijzonder effectief tegen chronische veneuze insufficientie en oedemen en gaat druivenpitextract sommige bacteriele infecties tegen.

zwarte komijnzaadZwarte komijnzaad (Nigella Sativa) staat al eeuwenlang bekend om zijn geneeskrachtige werking, vooral in het Midden-Oosten waar de plant oorspronkelijk vandaan komt. Zwarte komijn staat ook bekend als nootmuskaatbloem, maar ondanks haar naam heeft de plant niets te maken met de gewone komijn, zoals wij die in Nederland kennen.

In de Arabische wereld staat de plant bekend als een energieleverancier en wordt hij gebruikt als middel tegen vermoeidheid en depressiviteit. De plant wordt zowel uitwendig (in de vorm van zwarte komijnzaadolie) gebruikt voor de bestrijding van eczeem en haaruitval, als inwendig tegen constipatie, incontinentie en galstenen. Hierdoor kunt u SOUL ook op uw gezicht aanbrengen en gedurende 15 à 20 minuten laten inwerken voor een zuivere, zachte huid.

“Zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziektes behalve de dood.” Islamitische overleveringen (Hadith)

Afhankelijk van uw lichamelijke klachten kunt u 1 tot 3 zakjes Soul per dag consumeren.

zwarte framboosZwarte frambozen zitten boordevol vitamine C en dragen bij aan een gezonde huid, gaan eczeem en stress tegen en zorgen voor een gezonde doorbloeding.

Ook verlichten zwarte frambozenpitten astma, zouden ze preventief werken tegen kanker en vormen frambozen een krachtige antihistamine, dat wil zeggen dat frambozen hooikoorts en andere allergieen bestrijden.

De framboos bevat vele malen meer anti-oxidanten dan bijvoorbeeld appels, tomaten en broccoli. In feite behoren frambozen tot de top 10 hoge-antioxidanten van groente en fruit. De helft van deze anti-oxidantwerking wordt veroorzaakt door ellagitanninen. Hoewel ellagantininen in de meeste bessen voorkomen, bevatten frambozen de hoogste niveaus.

Anti-oxidanten zoeken en elimineren cel-schadelijke stoffen, de zogenaamde vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen van nature in het lichaam zitten of zich ontwikkelen door blootstelling aan giftige stoffen uit het milieu.

Zwarte frambooszaad is rijk aan meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren. Verder werkt de framboos libidoverhogend voor man en vrouw en is rijk aan foliumzuur.

D-Ribose is een 5-koolstof suiker die in elke cel van ons lichaam zit en zorgt voor cellulaire energie. De meeste suikers zijn 6-koolstof suikers, die ons lichaam eerst moet afbreken tot 5-koolstof. Vandaar de bekende ‘crash’ die komt na de energiestoot van bijvoorbeeld energiedrankjes. D-Ribose is een eenvoudige (mono)suiker zoals fructose en glucose. Het poeder bevat alleen de zuivere stof, geen toevoegingen.

De meesten van u zullen D-Ribose kennen van potten die in de natuurwinkel te koop zijn tegen vermoeidheid en voor betere sportprestaties.

D-Ribose zorgt voor een speciaal effect: u zult merken dat Soul u zowel meer energie en concentratie door de dag geeft, maar u ook beter laat slapen ‘s nachts. Dit omdat het een natuurlijke suiker betreft, die niet door het lichaam hoeft worden afgebroken.

Wanneer ons lichaam een abnormale verhoging ervaart van de vrije radicalen ten gevolge van bijvoorbeeld dagelijkse stress, te veel roken, overmatige inname van verzadigd vet, een onderdukt immuunsysteem, veroudering, maar ook na lichaamstraining, worden onze cellen minder efficiënt in het produceren van D-Ribose om cellulaire energie bij te vullen. Daarom moeten we het aanvullen met D-Ribose, teneinde het energiesysteem van de cellen te regeneren.

D-Ribose levert een synergetisch effect aan Soul’s mengsel van Chardonnay druivenpitten, zwarte frambozen zaaden zwart komijnzaad, door het effect van elk te versterken.

Gezichtsmasker/scrub

Zoals u bij ingredienten hebt kunnen lezen, hebben zwarte komijnzaad, zwarte frambozenzaad en Chardonnay druivenpitten een ontstekingsremmende en anti-bacteriele werking. Derhalve kunt u Soul ook gebruiken op uw gezicht.

Dankzij de zaadjes fungeert Soul ook als milde scrub. Breng Soul aan op uw gezicht en laat 15 minuten zitten. Spoel daarna af.

Een zakje bevat 60ml Soul. Nadat u het zakje hebt gedronken kunt u het openknippen (er blijft altijd wel een beetje Soul over in het zakje) en op acne, littekens, eczeem of onzuivere huid smeren.

huidproblemen

Diabetes

Zwarte komijnzaad is vooral goed bij diabetes mellitus type 2, beter bekend als suikerziekte . Uit Saoedi-Arbisch onderzoek is gebleken dat het dagelijks innemen van twee gram zwarte komijnzaad de insuline op peil houdt. Na onafgebroken gebruik van zwarte komijnzaad gedurende 3 maanden bleek dat de insulineresistentie flink was verlaagd.

Zwarte komijn heeft vijf FDA (Food and Drug Administration) patenten in de VS en een in Engeland, voor de behandeling van:

  • verbetering van het auto-immuunsysteem (US 5.482.711)

  • remming van de groei van kankercellen (US 5.653.981)

  • diabetes (US 6.042.834)

  • psoriasis (US 6.531.164)

  • virale infecties (US 6.841.174)

  • astma (UK – EP1709995)

soul is fruit, groenten en gezonde vetten

Bestellen kan hier.